Spirituel Roots Reggae af Bedste Skuffe

Share this Post

Facebook
Twitter
LinkedIn

Den jamaicanske sanger Spiritual er vokset op i Allman Town, der er en af Kingstons mange ghettoer og nabo til Trench Town, hvor Bob Marley engang boede. Han blev forældreløs i en tidlig alder og begyndte som dreng at synge i det lokale kirkekor, inden han en dag konverterede til Rastafari. I stedet for at følge flokken af de mange håbefulde unge, der søgte lykken i studier og lyd-systemer spredt over hele byen, valgte Spiritual at blive i ghettoen, hvor han hjalp med at rådgive fattige og trængende – til trods for at han havde musikken i blodet.

En dag krydsede han tilfældigvis veje med den anerkendte producer Clifton “Specialist” Dillon, der er manden bag OMI (Cheerleader), Shabba Ranks og andre kendte jamaicanske kunstneres internationale succes, og resultatet er Awakening, der er Spirituals debualbum.

Musikalsk transporterer Awakening os tilbage til 70ernes reggaelyd, hvor reggaelegender som Bob Marley, Culture og Burning Spear tog rebel-lyden fra Jamaica til et verdensomspændende publikum. Der er reminiscens af såvel Burning Spear og Joseph Hill (Culture) i Spirituals stemme, og tekstmæssigt slægter han også disse store reggaenavne på med dybe og meningsfulde budskaber – uden at der er tale om en efterligning. Numre som Black Man Story, Stand Up To Rasta, Time Has Come, Liberation og Free Africa taler deres eget sprog.

 

Læs mere : http://gaffa.dk/anmeldelse/114458/spirituel-roots-reggae-af-bedste-skuffe/ 

%d bloggers like this: